1 Gratis bakgrundsbilder

Gratis bakgrundsbilder

,

Det finns flera sidor som erbjuder gratis bakgrundsbilder för nedladdning. En av de bättre är GRsites.com. Här visar vi några av våra favoriter och guidar dig till hur du enkelt kan byta bakgrundsbild på din hemsida.

GRsites har ett stort arkiv med bakgrundstexturer som man gratis får använda till sin hemsida. Kvaliteten är dock väldigt varierande så det kan löna sig att leta runt ett tag. Några av våra favoriter är dessa.

Gräs Moln Tyg Löv
Papper Stjärna Trä Hallon
Hallon
Kretskort Siffror Noter Serier
Kretskort Matrix Noter Kalle och Hobbe

Klicka på bilderna för att förstora dem!

Gradienta bakgrunder

GRsites har även en användbart verktyg för att skapa gradienta texturer som man sedan kan använda till bakgrund på sin sida.

Samtliga bilder är gratis att använda och den enda motprestationen är att de ber om en tillbakalänk till adressen http://www.grsites.com.

Så här ändrar du bakgrundsbild

Med CSS går det enkelt att byta bakgrundsbild på en webbsida.  Genom att ange CSS egenskapen ”background”  för elementet HTML body kan man ange en URL till den bild som ska utgöra bakgrunden. Se nedanstående exempel:

CSS

body {background-image:url('bakgrundsbild.jpg')}

Läs mer hur man ändrar bakgrundsbilder i CSS.

Dela

| Mer

Kommentarer

1 kommentar för " Gratis bakgrundsbilder" Kommentera nu!

Gösta
Den 2008 - 11 - 5 15:26:24

Fina bakgrundbilder! Tack för tipset

Lämna en kommentar

Namn* Epost* Blogg / Webbsida
Liknande artiklar
2

Genomskinliga bilder med CSS

Med CSS är det möjligt att ge bilder olika grad av genomskinlighet. Det kan vara en en användbar effekt om man exempelvis vill ge fokus åt vissa bilder i ett bildgalleri. Den här guiden visar hur man ...